Elektrom

Ezt a "fordítást" valaha én kaptam lektorálásra. Élvezzétek ti is, az eredeti helyesírási hiábkal bihákkal hibákkal együtt!

 


Anyagszámok jegyzékbe sorolása

Földelést mérõ hid, tartozék nélkül

Földelést mérõ börönd fából, benne

2 földelést mérõ vezeték kábeldobra tekreve, valamint

4 földelõ spisz (kadmiumozott acél)

Különleges esetekben ... 300 méteres kábeldobra tekert földelést mérõ vezeték


Két 8 mm átmérõjû tûzzománcozott gömbacélt használunk árnyékoló huzalnak, melyek legalább 0.3 m távolságban vannak egymástól és a kábeltõl, melyen keresztül fektetjük. Az árnyékoló huzalok egyes hosszait vagy thermit heggesztési eljárással heggesztjük vagy __ formájú keresztszoritókkal összekötjük.

A földérzékelõ fémes köppennyel és/vagy fémes vasalással ellátott kábelek fektetésénél mind a 150 m tûzzománcozott 8 mm átmérõjû gömbacélból készült csatlakozóperemet használunk, melyket a __ formáju csatlakozó bilincsen keresztül a földkábel vasalásához galvanikus uton kötünk. A keresztmetszet illesztéshez ólom közdarabokat használhatunk. A gömbacélból készült csatlakozó zászlókat termit heggesztõ eljárás vagy __ formájú keresztszoritók révén a keresztkötésben fekvõ két árnyékoló huzal közötti tûzzománcozott acéllal kell egyesiteni. A gömbacél keresztkötéseit az árnyékolóhuzal egyes hosszainak megfelelõen termit heggesztõ eljárás vagy __ formáju kereszt szoritó révén kell összekötni. Termit heggesztõ eljárás alkalamzásánál a kötés helyét aszfalt lakkal vagy más hasonló anyaggal kell korrózió ellen védeni.

A meglevõ muffokkal felszerelt árnyékoló huzalok összekötését 16 mm2-es rézlitzébõl készült csatlakozó zászlókkal kell ellátni, melyeket forrasztással kötünk a fémes vasalással össze. Ezeket a csatlakozó zászlókat termit heggesztõ eljárás révén a tûzzománcozott gömbacélból készült keresztkötésekben fekvõ két árnyékoló huzal között kell egyesíteni.

Különlegesen villámcsapástól veszélyeztetett kábel vonalakon több, mint két árnyékoló huzal lefektetése is célszerû lehet (külömlegesen fekvõ hegyhátak, hegygerincek vagy kopasz fensikok). Ilyen esetekben a kábel vonalak és az árnyékoló huzalok közötti távolság kb. mindig 75 m.

A távközlési magasépületekben vezetett kábelek tartományában a kábelcsatornák védelmére különleges intézkedésekre van szükség.